• picture_03.jpg
  • picture_02.jpg
  • picture_01.jpg
  • picture_06.jpg
  • picture_05.jpg
  • picture_04.jpg
  • picture_07.jpg
  • Főlap
  • Referenciák
  • Egyéb referenciáink

Egyéb referenciáink

Cégünk részt vett a távlati és üzemelő vízbázisok biztonságba helyezése beruházási programban. A program célja a távlati és üzemelő lokális vízbázisok biztonságba helyezése és folyamatos gondozása, hogy a végleges kiépítésig se mennyiségi, se minőségi romlás ne következzék be a víznyerő helyen.

E program keretében az alábbi vízbázisok feltárásában tevékenykedtünk:

Csemő, Magyardombegyház, Bánkút, Kisgyőr, Drávapart, Csákánydoroszló, Vát, Perkupa, Kémes, Magyaregregy, Kisgyőr-Szalonna, Sopronkőhida-Fertőrákos, Körmend, Újkígyós, Lőkösháza-Kevermes, Mezőhegyes, Ikervár, Pécs, Sárisáp, Vásárosnamény, Szombathely.

Társaságunk 1998-1999. évi tevékenységének jelentős részét képezte a fenti tárgykörben elvégzett feladat. A lemélyített kutak száma megközelíti a 100-at.

2001. évben társaságunk vezető tervezőként és tervezői művezetőként fogta össze a Zalaegerszeg Városi Termálfürdő II. ütemének kivitelezési munkáit, és a már megvalósult I. ütem komplett vízjogi engedélyeztetését.

E feladat keretében 2001 tavaszán megépültek a gyermekmedencék, melyek korszerű, egészségre ártalmatlan, klórmentes (DEWAN-50) fertőtlenítési rendszerrel működnek.

2002. év elején társaságunk pályázatot nyert a Makó Városi Távfűtés rekonstrukciójának tervezésére. A projekt lényege, hogy a kor igényeinek megfelelően a távfűtésre felhasznált termálvizet a mélységi rétegbe visszasajtolja a felhasználó. Az adott projekt esetében ezt a feladatot lényegesen megnehezíti az a tény, hogy Makó térségében a korlátlan nyelő képességű formációk nagy mélységben találhatók, így a használt víz elhelyezést a gazdasági szempontokat is figyelembe véve egy 1700 mélységű kúton keresztül a felsőpannon homokkőtárolókba kell megoldani. A feladat magába foglalja a meglévő rendszer rekonstrukcióját, a kitermelt termálvíz felszíni kormányzását a termelőkúttól a vízkezelésen át a hőcserélőig, majd a szűrt víz visszasajtoló szivattyútelep segítségével történő visszajuttatását a visszasajtoló kútba.

Társaságunk tervezte továbbá Pásztó Város Önkormányzat strandfürdőjének komplex rekonstrukcióját, medencelefedéssel és teljes gépészeti rekonstrukcióval együtt. Ezen projekt PHARE beruházásként látszik realizálódni, melyhez társaságunknak át kell dolgozni a már elkészített terveket az EU direktíváknak megfelelően

A 2003. és 2004. év legjelentősebb tervezési feladata volt Celldömölk Város Önkormányzata megbízásából, a Celldömölki Vulkánfürdő zöldmezős beruházásként történő komplex terveinek elkészítése.